Rendezvények

MEGHÍVÓ - Ipar 4.0 konferencia

A konferencia célja, hogy az Ipar 4.0 megoldásokban érintett szereplők számára megfelelő fórumot teremtsen a szakmai eszmecserére. A nap folyamán a nagy sikerrel elindult Ipar 4.0 megoldásokat fejleszto adat- és rendszertudományi szakmérnök képzés legérdekesebb problémáit és az azokra kidolgozott megoldásokat prezentálják a szak hallgatói.

A szekciók előadói a szakmérnökképzésünk végzősei, így a munkákból megismerhető, hogy a képzés milyen ismereteket ad át, így azoknak is javasoljuk a konferenciát, akik fontolják hogy jövőre csatlakoznának hozzánk.

A konferencia mindenki számára nyitott és ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, amely ide kattintva elérhető.

A rendezvény a VEAB Műszaki szakbizottság társrendezvénye.

Az esemény sajtónyílvános - információ és regisztráció - Pados Alexandra - padosa@almos.uni-pannon.hu


PROGRAM

Időpont: 2021. május 28., 13:00-16:00

Helyszín: Online - Regisztráció itt

13:00-13:10 - Köszöntő

13:10-13:30 - Mennyibe kerül az ipar 4.0?

TCO-alapú megközelítés a bevezetés során felmerülő (rejtett) költségek beazonosításához - Bóna Péter, Ügyvezető igazgató, Com-Forth Ipari InformatikaiKft.

13:30-14:30 - IPAR 4.0 MEGOLDÁSOK SZEKCIÓ

IoT technológiával támogatott anyagellátási lánc szimuláció - Vén Zoltán, Digitális gyártás - rendszermérnök, EPIC InnoLabs Nonprofit Kft.

Gyártási folyamat nyomon követése és fejlesztése Ipar 4.0 eszközökkel - Szabó Bence, Mechanikus tervezőmérnök, Tyco Electronics Hungary Kft.

Adat- és folyamatszimuláció alapú AGV és operátor kollaboratív ütemezése - Dr. Kummer Alex, tudományos segédmunkatárs, PE Mérnöki Kar

14:30-14:45 - SZÜNET

14:45-15:45 - ADAT ALAPÚ MEGOLDÁSOK SZEKCIÓ

Beltéri pozició alapú szerszám és megmunkálógép kihasználtság monitorozása - Darányi András, PhD hallgató, PE Mérnöki Kar

Kazánrendszerek állapotfüggő karbantartási rendszerének adatalapú fejlesztése - Solt Árpád, Fejlesztési, automatizálási és IT vezető, Tatabánya Erőmű Kft.

A finomítói energiaigények előrejelzéséhez alkalmazott regressziós modellek fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata - Károly Balázs

Sequence alignment technikák alkalmazása technológiai üzemállapotok jellemzésében, azonosításában - Sas Norbert

15:45 - ZÁRSZÓ


A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 azonosító számú „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen” és a TKP2020-NKA-10 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással a Tématerületi Kiválósági Program 2020 Nemzeti Kihívások alprogram pályázati program finanszírozásában valósult meg. Ezen projektek keretében a Pannon Egyetem célul tűzte ki, hogy összefogja azon gazdasági szereplőket, akik az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztik, szállítják, alkalmazzák és a bevezetésüket tervezik.

KORÁBBI ESEMÉNYEINK

MEGHÍVÓ - 1. Ipar 4.0 Workshop

A Pannon Egyetem az NKFIH-843-10/2019 azonosító számú „Tématerületi Kiválósági Program 2019” pá-lyázat keretében célul tűzte ki, hogy összefogja azon gazdasági szereplőket, akik az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztik, szállítják, alkalmazzák és a bevezetésüket tervezik.

A workshop sorozat célja, hogy az Ipar 4.0 megoldásokban érintett szereplők számára megfelelő fóru-mot teremtsen a szakmai eszmecserére.

A kéthavonta megrendezésre kerülő workshopok az ország több városában, tematikusan járják körbe az adott témakörhöz kapcsolódóan a felhasználók követelményeit, lehetőségeit, az Ipar 4.0 megoldások beve-zetésének korlátait, és az elérhető megoldásokat/termékeket.

PROGRAM

Időpont: 2020. február 27., 10:00-14:00

Helyszín: Pannon Egyetem, 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., B épület, 2. emelet, Konferenciaközpont

9:30-tól

10:00

10:10-10:40

10:40-11:10

11:45-12:15

12:15-12:35

12:35-től

Regisztráció

Köszöntő

Ipar 4.0 a CONTINENTAL veszprémi gyárában - Purgel Csaba, Central Plant Technology Center and Service Manager, Continental Automotive Hungary Kft.

Ipar 4.0 tendenciák, álmok, felhők és realitás - Ábrahám László, Director for Educational and Industrial Relationships, NI Hungary Kft.

Ebédszünet

Hatékonyságnövelés barnamezős Ipar 4.0 megoldásokkal - Prof. Dr. habil. Abonyi János Dsc, tudományos és stratégiai dékánhelyettes, PE Mérnöki Kar

A digitális identitás tudatos menedzselése és fejlesztése az üzleti világban Digitalizáció az ellátási láncokban - Dr. Obermayer Nóra, fejlesztési ügyekért felelős dékáni megbízott, PE Gazdaságtudományi Kar

Ipar 4.0 megoldások nagy műszaki rendszerek és folyamatok fejlesztésére - Dr. Süle Zoltán, egyetemi docens, dékánhelyettes, PE Műszaki Informatikai Kar

Kerekasztal beszélgetés

Regisztráció a gtkrendezveny@gtk.uni-pannon.hu e-mail címen.

A rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával

a Tématerületi Kiválósági Program keretében valósul meg.