Hallgatóink

A képzés során kiemelten fontos, hogy a hallgatók között szoros szakmai kapcsolat alakulhasson ki. Ennek érdekében az alábbi oldlaon összeszedtük a szak hallgatóiról a legfontosabb információkat.

Végzett Hallgatóink 2020/21 tanévben

Bántay László

Beliczai Botond

Cég: Bantay-Chem Kft.

Beosztás: Ügyvezető

A Veszprémi Egyetemen végeztem vegyészmérnök szakon. 2010-2019 májusig a Chemark Zrt-nél dolgoztam különböző pozíciókban termelési vezetőként, illetve tagja voltam egy barna mezős beruházás mérnök csapatának, ahol a formáló üzem környéki ügyekért feleltem. 2019 júliusa óta a Lamberti olasz cég magyarországi képviselője vagyok agrár vonalon, 2020 májusa óta 1 személyes Kft-ként végzem ezen tevékenységet. Mivel e képviselet nem köti le sok időmet és nem is igazán „mérnöki” feladat, így szeretném bővíteni a tevékenységi körömet, amihez remek lehetőségnek tűnik az Ipar 4.0 képzés. Igyekszem felnőni a feladathoz, ami egy kicsit komfort zónán kívül van számomra.

LinkedIn



Bohár Gábor

Darányi András


Friss diplomás pályakezdő vagyok, biomérnök és műszaki menedzser végzettséggel. Biomérnök szakdolgozatom során bioelektrokémiai rendszerek hatékonyságát vizsgáltam különböző típusú membránok alkalmazása esetén. A műszaki menedzser tanulmányok mellett egy fröccsöntő cégnél gyakornokoskodtam, ahol a berendezésekről készítettem elemzéseket, vizsgálatokat, döntés előkészítő célzattal. A diplomamunkámat erre építettem fel, ahol a gépek meghibásodásai és a disztribúciós szállítási teljesítmény, valamint selejt képződési jellemzők között fennálló kapcsolatot vizsgáltam.

Debulay Gábor

Gali-Csányi Dóra

-

Cég: ENI Group

Beosztás: Környezetvédelmi vezető

Környezetmérnökként végeztem és azon szerencsések között vagyok, akik ezen a területen is dolgozhatnak. Közel tíz évet töltöttem egy műanyag alapanyagot gyártó vegyi üzemben a környezetvédelemért felelősként. A környezetvédelem számos területén szereztem jártasságot (engedélyeztetés, hulladékgazdálkodási, veszélyes áruk szállításával kapcsolatos, levegőtisztaság-védelmi, talaj- és vízvédelmi feladatok, különböző irányítási rendszerek (ISO 14001, ISO 50001) bevezetése és működtetése, auditok végzése, technológiai folyamatok (Best Available Techniques) és új termékek környezetvédelmi aspektusainak vizsgálata). Az elmúlt néhány évben gyakorlatot szereztem az üvegházhatású gázok kibocsátásának hitelesítésében, mint EU ETS (Emission Trading System) hitelesítő. A figyelmemet az elmúlt időszakban a klímaváltozás és a fenntarthatóság miatt is leginkább az "akció", mint a "reakció" jellegű dolgok kötik le, így kerültem az ipar 4.0 képzésre is. Amit egyelőre még nem értek. Még. De alakul. :)

print ("Hello World!")


Gőgös Balázs

Hanzelik Pál Péter

Cég: FLEX Sárvár

Beosztás: Senior test engineer

A FLEX sárvári computing üzletága több, mint 12 éve desktop, workstation, all-in-one és belépő, valamint high-end server termékeket gyárt szoros együttműködésben a világ egyik vezető gyártójával.

Büszkék vagyunk, és személyesen is büszke vagyok, hogy olyan portfóliójukban vezető ügyfelek részére szállíthattunk skálázható, nagy teljesítményű, felhőszolgáltatások és speciális feladatok ellátására alkalmas erőforrásokat, akik jelen pillanatban is supercomputerek, a világ legnagyobb cluster-ei, vagy éppen vezető kereső-szolgáltatásokat kínálnak, esetleg az elsők a VPS szolgáltatók közt, vagy ebben másodpercben is többtízezer processzormag dolgozik a Near-Earth object (NEO)-, netán világraszóló életmentő kutatások érdekében.

Ezek közül is a világot behálózó adatközpontjai részére gyártott, általunk a magas rendelkezésre állás biztosításához megfelelően letesztelt rack cabinetek kapcsán személyes elhivatottságom és felelősségi körömbe tartozó termék, melyet évek óta nagy mennyiségben, első osztályú minőségben szállítunk megrendelőnk szárnyai alatt, extrém számítási és nyers tárolókapacitással rendelkező komplex termékeket ezen informatikai óriás részére.

Csapatommal - valamint szoros együttműködésben a mérnökségi és projekt szervezetekkel, minőségügy, logisztika, gyártás, gyártástervezés - a megbízható node-ok, valamint a végleges rack termék tesztelésén, hibaellenőrzésén, javításán munkálkodunk. Személy szerint ezen infrastruktúra tervezéséért, kivitelezéséért a folyamatos fejlesztésekért, valamint a kollégáim ismereteinek naprakészségéért, mindennapjaink szervezéséért, a termékek megfelelőségéért is felelős vagyok.

Elszántságom és fejlődni akarásom mindig is az új technológiák megismerése, elsajátítása irányába vezetett; örülök, hogy munkatapasztalatom a vízhűtéses adatközpontok, nagysebességű hálózatok, skálázható infrastruktúra elemek és az ezekből sejtszerűen épülő komplex rendszerek színesíthetik sok más mellett.


Cég: MOL Nyrt.

Beosztás: Adattudós

2014-ben végeztem okleveles vegyészmérnökként a Pannon Egyetemen. Szakmai karrierem 2014 áprilisában a MOL Kutatás és Termelés üzletágában kezdtem, ahol az olajmezők szénhidrogén kutatásához kapcsolódó minták analitikai kémiai vizsgálatával foglalkoztam. A rutinszerű elemzések mellet részt vettem különböző K+F-es projektekben, ahol matematikai elemzéseket végeztem és gépi tanulási modelleket építettem. 2019 tavaszától adattudósként dolgozom a MOL Vállalati Analitika csapatában. Feladatom a finomítási, kőolaj kutatási és kitermelési projektek támogatása adattudományi megoldások fejlesztésével és implementálásával.

A hozzám leginkább közelálló területek a kemometria és a sokváltozós adatelemzés. A laboratóriumi és gyártási adatok megfelelő felhasználása kimagasló értékkel rendelkezhet az ipari szektor bármely területén (legyen az vegyipar, autóipar, élelmiszeripar, de akár a gyógyászat vagy egészségügy), ezért is jelentkeztem az Ipar 4.0 szakmérnöki képzésre.

LinkedIn


Havas Dávid András

Holló Dávid


Cég: Balluff-Elektronika Kft.

Beosztás: Folyamatmérnök

Alapszakos diplomám a Debreceni Egyetemen végeztem Mechatronikai mérnöki szakon, mesterszakos diplomám pedig a Pannon Egyetemen szereztem. Veszprémi tanulmányaim alatt 3 évig voltam az egyetemi Pneumobil csapat vezető tagja. Szakmai pályafutásom egy célgépeket tervező és gyártó cégnél kezdtem mint gépész tervező. Onnan kerültem jelenlegi pozíciómba, a Balluff.Elektronika Kft-nél folyamat mérnökként dolgozom, az induktív érzékelők automata gépsorokon történő gyártását felügyelem és támogatom. A sorozatgyártás segítése mellett, az új termékek bevezetése, és gyártástechnológiák fejlesztése és tesztelése is a feladataim közé tartoznak. A célgépek tervezésekor megtapasztaltam, hogy mennyire fontos a gyártási adatok monitorozása és feldolgozása, folyamat mérnökként pedig megtapasztalhattam, hogy mennyire megkönnyíti a munkát.

Szakdolgozatom témája a fent említett automata gyártósorok adatainak kinyerése és elemzése. Olyan mintákat és összefüggéseket kerestem a gyártási adatokban, amelyek selejtes termék gyártásának gyökér okaira utalnak. A feltárt összefüggések alapján pedig módosítani tudtam a gyártási paramétereket úgy, hogy csökkenjen a selejtszázalék.


Kántor Péter

Károly Balázs

Kegye Péter

Dr. Kovács András

-

Cég: Pannon Egyetem

Beosztás: Egyetemi adjunktus

A Pannon Egyetem Mérnöki Karán végeztem 2012-ben Anyagmérnöki BSc szakon, majd ezt követően Anyagmérnöki MSc diplomát szereztem. Már az alap és mesterképzés során részt vettem az Intézetünkben folyó kutatásokban. A képzésem kezdetétől az agyagásványok felületének módosításával foglalkoztam kaolinit nanocsövek előállítása céljából, melyek agyagásvány-kaolinit nanokompozit anyagrendszerek létrehozására alkalmasak. Így folytatásként PhD képzésben vettem részt, melynek során 2018-ban fokozatot szereztem. Eközben először Tudományos segédmunkatársként, majd ezt követően Egyetemi adjunktusként folytatom munkámat. A nanotechnológiai kutatások mellett anyagszerkezeti vizsgálatokkal foglalkozom, mely esetemben röntgentomográfiás (ipari CT) szakterületet jelent. Az Ipar 4.0.-val kapcsolatban úgy érzem, hogy a jelenlegi szakterületeimnek nagy szüksége van a modernizálásra (pl.: a CT készülékünk számos automatizálási lehetőséget nyújt, azonban ehhez szükséges a megfelelő környezet biztosítása, illetve az adatelemzési lehetőségek megfelelő kihasználásához magas szintű adattudományi ismeretek szükségesek), továbbá fontosnak tartom a klasszikus mérnöki tudás mellett a naprakész ismereteket, mert aki lemarad, az kimarad.


Kummer Alex

Lukács Anett

Cég: Pannon Egyetem

Beosztás: Tanszéki mérnök

Szakmámat tekintve vegyészmérnökként végeztem a Pannon Egyetemen 2016 januárjában. 2015 októberétől 2017 szeptemberéig technológus mérnökként dolgoztam a Nitrogénművek Zrt. újonnan épülő Granuláló II. üzemében, valamint segédkeztem a Semlegesítő-3 üzem első indításainál. A kutatási pálya felé nyitva 2017 tavaszi félévében megkezdtem PhD tanulmányaimat a Pannon Egyetem Folyamatmérnöki tanszékén, ahol a reaktorelfutás témakörével kezdtem alaposabban foglalkozni. Ezen belül a reakció megszaladásának előrejelzésével, valamint rátáplálásos reaktorok irányításával foglalkozom. A legtöbb területen erősödő Ipar 4.0 felkeltette az érdeklődésemet, ezért szeretnék mélyebb tudást szerezni erről a területről.



Moór Márk

Nagy Roland

Cég: IBM Data Storage Systems

Beosztás: Data scientist

Az IBM DSS váci egysége egy több, mint 20 éves múltra visszatekintő vállalat, mely profilja teljesítményre, biztonságra és megbízhatóságra tervezett, high-end storage szerverek gyártása. Az IBM szerteágazó portfóliója miatt az elérhető technológiák, ismeretek tárháza rendkívül gazdag, így mind tanulásra, szakmai fejlődésre, mind fejlesztésre széles körben állnak rendelkezésre lehetőségek.

Munkámmal főleg mérnökségi, minőségügyi folyamatok, mérések támogatásához, megvalósításához járulok hozzá. Matematikai elemző végzettségemből fakadóan igyekszem a feladatok analitikus szemszögből való megközelítésével azok megoldását gördülékenyebbé, gyorsabbá tenni, valamint a lehetőségekhez mérten részben, vagy teljesen automatizálni.


Cég: Balluff-Elektronika Kft.

Beosztás: Termelésirányító

2019-ben szereztem alapszakos diplomám a Pannon Egyetemen, Gazdálkodási és menedzsment szakon. Jelenleg mesterszakos hallgató vagyok, Ellátási lánc menedzsment szakon, emellett végzem el a szakmérnöki/szakemberi képzést. Közel 2 éve dolgozom a Balluff-Elektronika Kft.-nél, mint termelésirányító. Feladatom a termelés tervezése, irányítása, termeléshez szükséges anyagok beszerzése. Elengedhetetlen a folyamatos kapcsolattartás német anyacégünkkel és a partnerekkel. Jelenleg kialakult helyzetben a termelés összpontosul veszprémi és kínai üzemünkben. A világ más országaiban megszűnik a termelésünk. Ez egy igen komoly, világméretű áttelepítési projektet foglal magába, melynek fontos szereplője leszek én magam is.

Szakdolgozatom témáját munkámból adódóan és a tanulmányaim alapján választottam. Alapszakos szakdolgozatomat az Ipar 4.0-ról írtam, így nem idegen már a téma számomra.

Dr. Németh József

Pálinkás Norbert

Cég: Hydro Extrusion Hungary Kft.

Beosztás: Minőségügyi rendszermérnök

2017 óta dolgozom az autóiparban, mint minőségügyi mérnök. Első munkahelyem a DENSO Gyártó Magyarország Kft volt, ahol a minőségirányítási rendszer és a benne működő folyamatok fejlesztésével foglalkoztam. A legfontosabb munkáim:

  • Layered Process Audit (LPA) folyamatának fejlesztése

  • Kockázatfelmérési és kezelési keretrendszer kialakítása

  • Folyamatszemléletű megközelítés erősítése/oktatása a szervezeten belül

2018 júniusában munkahelyet váltottam és azóta is Európa egyik legnagyobb alumínium présüzemében a székesfehérvári Hydro Extrusion Hungary Kft.-nél minőségügyi rendszermérnökként dolgozok, ahol a tevékenységeim azóta folyamatfejlesztéssel is kiegészültek. Jellemző feladataim és eredményeim a szervezetnél:

  • A szervezetnél különböző fejlesztési projektek során esetenként akár 60 ember tevékenységének a koordinálása

  • Támogató rendszerek fejlesztésének szakértői koordinálása (Paperless Production, Incident Management System)

  • Belső kompetencia növelő képzések szakmai kialakítása és fejlesztése (7QC, lean alapok, folyamatirányítás) illetve oktatása

Cég: V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.

Beosztás: Ügyvezető

Alapszakom után logisztikai menedzsment mesterképzést végeztem a Pannon Egyetemen Veszprémben, eMBA for IT képzést végeztem a Budapesti Metropolitan Egyetemen, valamint ISO27001 Lead Auditor képesítést szereztem Budapesten.

A MOL Group után beruházási-, folyamatfejlesztési-, és üzletépítési projektekben vettem részt, emellett kisebb információbiztonsági tanácsadási projektekben is dolgoztam. 2019. január 01. óta a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetőjeként a szervezet építése és irányítása mellett folyamatépítéssel és fejlesztéssel (üzleti core-, és támogató folyamatok), illetve közlekedés-logisztikai és IT projektek generálásával és menedzselésével is foglalkozom.

Mindig is közel állt hozzám az adat-, és rendszertudomány, valamint aktívan képviselem a folyamatok digitalizálásának, automatizálásának és "felhőbe költöztetésének" szükségességét, ezért is éltem a lehetőséggel amikor megnyílt a jelentkezési lehetőség a Pannon Egyetem Mérnöki karán az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakember képzésére, hogy ezen a területen is szélesíteni tudjam ismereteimet.

Posta Attila Zoltán

Puskás János

-

Cég: MOL Petrolkémia Zrt.

Beosztás: Folyamatautomatizálási szakértő

2016-ban szereztem vegyészmérnöki, majd 2018-ban okleveles vegyészmérnöki végzettséget a Pannon Egyetemen. Mind az alap-, mind a mesterfokú tanulmányaimat folyamatmérnöki szakirányon végeztem. Az egyetemi évek alatt mélyebb ismereteket és tapasztalatokat szereztem különböző folyamatszimulációs módszerek, illetve szoftverek terén.

Tanulmányaim befejeztével a MOL Petrolkémia Folyamat információ és Automatizálás csapatához csatlakoztam mint folyamatautomatizálási szakértő. Munkám célja a termelés hatékonyságának növelése – jelenleg főként APC (Advanced Process Control) rendszerekkel.

Habár az eszköztár, illetve a hozzájuk kötődő kompetencia folyamatosan nő, ezen a területen még van fejlődési potenciál, melyet a képzésen szerzett tudással még jobban ki tudunk aknázni.


Radó Ákos

Sas Norbert

-


Cég: ChemAxon Kft.

Beosztás: Tanácsadói üzletág vezetője

A ChemAxon Kft az elmúlt 20 évben a kémiai intelligenciával rendelkező szoftverek piacán (kemoinformatikai) lett piacvezető. Termékeit főképp a gyógyszerkutatás korai szakaszában használjak a gyógyszeripar kis és mamut szereplői, valamint a petrokémia, élelmiszeripar és az agrár szektor cégei belső kutatásaikhoz.

Vegyészként számos termék specifikációjában, fejlesztésének vezetésében és piacszerzésében segédkeztem az elmúlt években. 2017 elején indult önálló útjára a cég tanácsadói üzletága, melynek vezetőjeként több mint 60 projektben dolgoztam együtt a top 20 Pharma cégből 18-cal. A projektek nagy részét a gyógyszerkutatáshoz kapcsolódó kemoinformatikai szoftver, IT infrastruktúra (cloud), modell és folyamat fejlesztése, integrálása és optimálása teszi ki. Egyre gyakrabban jelennek meg azonban big data-ra, adatelemzésre és gépi tanulásra épülő projektek, amelyekben én is szívesen összekoszolom a kezem.

Hobbim az akvakertészet (aquascaping) melyhez nagy előszeretettel barkácsolok megvilágítást, víz- és légparamétereket mérő szenzorokat és próbálom automatizálni a legtöbb folyamatot NodeMCU használatával.

Solt Árpád

Solymosi Péter

Beosztás: Fejlesztési, automatizálási és IT vezető

A Tatabánya Erőmű Kft. fő tevékenysége Tatabánya Megyei Jogú Város távhő rendszerének hőellátása, emellett kapcsolt villamos energia termelése.

Automatizálási villamosmérnökként a társaság működését 2002 óta folyamatosan növekvő területen segítem mind az informatikai, a terepi és programozható irányítástechnikai és a fejlesztési részleg vezetőjeként. Főállásom mellett Magyarország több erőművében foglalkoztam/foglalkozom meglévő és újonnan létesített forróvíz és gőzkazánok, gázmotorok és erőművi segédüzemi rendszerek műszerezésével, a fölérendelt irányítástechnikai rendszerek programozásával, labilis szabályozókörök hangolásával.

Szabadidőmben az ipari adatgyűjtés területén egy kis csapattal gyártófüggetlen adatgyűjtő rendszer kialakításával.

Szakmai területek:

  • PLC, SCADA, DCS rendszerek

  • Ipari adatgyűjtés


Soós Máté

Szabó Bence

Cég: Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft.

Beosztás: Termékmérnök

A Pannon Egyetemen Mérnöki Karán végeztem, mint Anyagmérnök, BSc és MSc szinten is. A cégnél a feladatom a vevők műszaki specifikációinak és minőségügyi rendszer követelmények megvalósíthatóságának vizsgálata. A vevői igények alapján belső műszaki dokumentációk elkészítése és bevezetése az üzem fele, ha szükséges, teszt gyártások indítása és nyomonkövetése. A feladatkörömhöz tartoznak a reklamáció kivizsgálások és a belső selejt csökkentésére kivizsgálás indítás, javaslattétel és kísérleti gyártás indítása.

A cégünknél elindultak az úgynevezett SmartManufacturing projektek, hogy a jelenleg szigetszerű gépenkénti és laboronkénti adatgyűjtést egy adattárházba gyűjtse és onnan különböző megoldásokkal kinyerjük az adatokat. A képzéstől azt remélem, hogy a módszerek és tudás amit elsajátítok segíteni fogja az adatok célszerű és észszerű használatát.

Cég: Tyco Electronics Hungary Kft.

Beosztás: Mechanikus tervezőmérnök

Miskolci Egyetemen Gépészmérnökként Anyagtechnológia szakon 2015-ben, majd 2017-ben okleveles Mechatronikai mérnök végzettséget szereztem. Az egyetemi évek során 3D-s térben való tervezés felkeltette az érdeklődésemet, így ezen a területen kerestem elsőként gyakornoki majd főállást.

Ipar 4.0 hajtóerőm: Gépek, félautomaták tervezése során azt tapasztaltam, hogy egyes szimulációkat el tudtam végezni a konstrukciókon, de „életre” kelteni és akár valós időben és körülmények között komplexen analizálni eddig nem tudtam a digitális térben. Szeretném a gépet és környezetét szélesebb látószögből megvizsgálni, így mélyrehatóbb ismeretet szerezni a digitális iker témakörével kapcsolatban.

Székely Attila

Sztranyák Szabolcs

Cég: Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Beosztás: Működés-koordinációs irodavezető

A Minőségirányítási csoport, valamint a Projekt-és működésfejlesztési csoportot irányítom. Társaságunk több mint 1500 főt számol. Több mint 200 víz és szennyvíztelepre építettük ki és vezettük be az ISO9001 Minőségirányítási rendszert. Kialakítás alatt van a Visual Management, az LPA az Kezelői tudás megtartása stb. Bevezetés alatt van a ISO37001, amely része lesz az Integrált Irányítási rendszernek.

Társaságunknál a Projekttervezéseink az egyszerű projektektől a K+F-ig mutatnak. Működésfejlesztésnél folyamataink racionalizálása pl.: BPR, BPMN. 2012-ben alapítottam egy Jármű flotta követő céget, melyben hardver és szoftver fejlesztéssel foglalkozom. Két évvel ezelőtt elkezdtem kisebb cégek részére komplex irányítási rendszert tervezni és egyben fejleszteni (termék, raktár, munkalap, megrendelések, szolgáltatások nyomonkövetése, dokumentum kezelés stb.). Egy egyszerű Üzemirányításra készítettem hardver és szoftver alkalmazást.

Cég: MOL-csoport, gázipar

Beosztás: Alkalmazásüzemeltetés szakértő

Közel negyed évszázada dolgozom az informatikai üzemeltetés világában, voltam szabadúszó és alkalmazott, közben dolgoztam kicsiknél, nagyobbaknál és az egyik legnagyobbnál is. Az utolsó évtized jelentős részét a gáziparban, a MOL-csoport egyik meghatározó leányvállalatánál töltöttem, először infrastruktúra, később üzletialkalmazás-üzemeltetés szakértőként.

Otthonosan mozgok az informatikai üzemeltetés sok területén, ahonnan most egy kicsit kimozdulva szeretném bővíteni a tudásomat és a készségeimet az Ipar 4.0 szakmérnöki képzés által nyújtott ismeretekkel. A képzésre a munkáltatómtól teljesen függetlenül, saját indíttatásból jelentkeztem.

Szűcs Bianka

Szűcs János

Cég: Infineon Technologies Cegléd Kft.

Beosztás: Folyamatmérnök

Biomérnök alapszakon végeztem a Szent István Egyetemen. Már az egyetemi éveim alatt gyűjtöttem a tapasztalatokat egy emberi vérplazma alapú gyógyszereket előállító nagyvállalatnál, és egy gyógyszerek engedélyeztetésével foglalkozó cégnél.

Az egyetem utáni karrierem egy fogyasztási cikkek gyártásával foglalkozó multinacionális cégnél kezdődött. Egy zöldmezős beruházás keretein belül megvalósuló új magyarországi telephely kialakításának voltam részese, az első feladatom a tételváltások folyamatának meghatározása, majd annak ciklusidejének optimalizálása volt. Rövid időn belül egy gyártósornak lettem a vezetője, ezáltal közel 100 ember munkáját koordináltam, és a folyamatos gyártási kapacitás növelés, utómunka csökkentés, termelés tervezés és irányítás, valamint gyártással kapcsolatos sztenderdek megalkotása tartozott a feladataim közé.

Jelenleg az Infineon Technologies Cegléd Kft.-nél dolgozom folyamatmérnöki pozícióban. A telephelyen IGBT félvezető modulok gyártását végezzük. Ezen modulok gyártási folyamatából az ultrahangos hegesztésért, valamint az egyik gyártósorunkon található azt végrehajtó összes gépért vagyok felelős. Munkám során a folyamatom stabilizálása és optimalizálása az elsődleges cél, melyhez az adatok gyűjtése és feldolgozása elengedhetetlen, és egyre nagyobb szerepet kap.


Talabér István

Tóth Bence

Beosztás: Szenior technológus

A Mol Petrolkémia ZRt. Termelésén belül az Üzemtechnológia csapatában a most épülő Poliol komplexum részeként megvalósuló Poliol üzem gyártósoraival foglalkozom. Az üzem indulása után feladataim közé fog tartozni az üzemviteli dokumentációk vezetése, a poliol receptúrák kezelése, a batchriportok elemzése, készítése, a batchanalízis. Az igazi kihívást várhatóan majd a poliol termékek és receptúrák fejlesztése – üzemi kísérletek tervezése és kiértékelése – illetve a vevői reklamációk kivizsgálása fogja jelenteni a jövőben. Az ehhez szükséges kompetenciákat szeretném ennek a kurzusnak az elvégzésével megszerezni és fejleszteni.

Cég: Grundfos Magyarország Kft.

Beosztás: Termelési mérnök

Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán végeztem 2016-ban villamosmérnöki szakon, majd ugyanott 2018-ban okleveles mechatronikai mérnök végzettséget szereztem. Korábban dolgoztam a DENSO Magyarország Kft-nél folyamatfejlesztő és optimalizáló mérnök pozícióban. Itt ismerkedtem meg a TPS-el (Toyota Production System) és a hozzá tartozó alapelvekkel, módszerekkel. Ezután a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft-nél dolgoztam gyártástámogató mérnökként. Feladatom volt az intelligens akkumulátor szenzorok gyártása során felmerült problémák megoldása, folyamatok fejlesztése, új termékek integrálása a szériagyártásba. 2020 márciusától a Grundfos Magyarország Kft-nél dolgozom termelési mérnök pozícióban. Feladatom a CR termékcsalád gyártásának felügyelete, optimalizálása, fejlesztések bevezetése, koordinálása.

Napjainkban elengedhetetlen, hogy az ember folyamatosan tanuljon és fejlődjön, ezért célom az Ipar 4.0 képzéssel, hogy bővítsem meglévő ismereteimet és versenyképes tudásra tegyek szert.

Tóth Levente Péter

Vajna László

Cég: Rossi Biofuel Zrt.

Beosztás: Technológus

Veszprémi Pannon Egyetem vegyészmérnöki szakon végeztem. Tanulmányaim alatt a Suez Water Technologies & Solutions Hungary Kft. K+F részlegén dolgoztam.

Jelenleg a Rossi Biofuel Zrt. technológus munkatársa vagyok. Feladataim közé sorolható a meglévő 3 db üzem minőségi termelésének felügyelete, minőségügyi labor képviselete. Technológiai fejlesztések és elemzések segítése. Éppen folyamatban van 2 db feldolgozó egység épülése, amelyeknél részt veszek a kezdeti feladatokban, próbaüzemekben és később felelős leszek az új technológiáért.

Tapasztalataim során azzal szembesültem, hogy a hatalmas adattenger megfelelő kihasználása hiányos, illetve a szervezetek/egységek közti folyamatok/adatszolgáltatási módszerek lehetnének jobbak.

A szakmérnöki képzés kiváló lehetőség, hogy szélesítsem a látóköröm és különböző szakterületről jött emberekkel beszélgessünk.

Cég: Richter Gedeon

Beosztás: Folyamatirányító (automatizált rendszerek)

2016-ban végeztem vegyészmérnökként a Debreceni Egyetemen, majd 2018-ban okleveles vegyészmérnökként - folyamatmérnök szakirányon a Pannon Egyetemen. Mesterszakos évek alatt irányítástechnikai, folyamatmodellezési és folyamatszimulációs ismereteket szereztem. Ezen kívül egy szemesztert töltöttem Finnországban ERASMUS program keretein belül.

Tanulmányaim befejeztével a MOL Petrolkémia friss diplomás programjához csatlakoztam, majd a Richter Gedeon Biotechnológia üzletág automatizálási osztályán folytattam, mint folyamatirányító mérnök. Jelenlegi munkám során DCS rendszerek fejlesztésével, karbantartásával és üzemeltetésével foglalkozom, validált GMP-s és nem validált környezetben egyaránt.

A munkámhoz hozzátartozik az adatszolgáltatás az üzem valamint a minőségbiztosítás felé. Ez a területen jelentős fejlődés elé néz, amely a gyógyszeripart sem fogja elkerülni. Remélem a képzéssel szerzett tudás segít ezt jobban kiaknázni.

Vén Zoltán


Cég: EPIC InnoLabs Nonprofit Kft.

Beosztás: Digitális gyártás, rendszermérnök

Az EPIC InnoLabs Nonprofit Kft. a SZTAKI és a németországi Fraunhofer Társaság közös leányvállalata, melynek létrejöttét a hosszú évekre visszatekintő kutatói/szakmai együttműködés, és a nemzetközileg elismert tudományos eredmények alapozták meg. Cégünk ipari digitalizációs projektek stratégiájának kialakításával, gyártási és logisztikai folyamatok optimalizálásával, ipari adatelemzéssel, termelés-tervezés és ütemezéssel, valamint robotok optimalizált művelet- és pályatervezésével foglalkozik. A SZTAKI és a Fraunhofer Társaság tudományos háttere segít a lehető legjobb megoldásokat nyújtani komplex ipari problémák esetén.

Szakmai terület:

  • Eseményalapú anyagáram-szimulációs modellezés