Oktatók

A képzés során kiemelten fontos, hogy az egyetemi oktatók mellett ipari partnerek fogják átadni eddigi projekttapasztalataikat.

Cégek és partnerek listája: Folyamatosan bővül

Ipari partnerek, oktatók

Bóna Péter

Czuppon Alfréd

Beosztás: Ügyvezető igazgató

2007 óta dolgozom a Com-Forth Ipari Informatikai Kft.-nál, ahol résztulajdonosként a sales és marketing csapatot vezetem, 2011 óta pedig a cég ügyvezetője is vagyok, mindemellett pedig az IVSZ-ben az IoT és ipar 4.0 mukacsoportot is vezetem.

Amióta elkezdődött a negyedik ipari forradalom, küldetésemnek tekintem a hazai ipar evangelizációját és edukációját, ami elsősorban a különböző szakmai rendezvényeken tartott előadásokban, továbbá panel beszélgetések - és az utóbbi időben online események - moderálásában valamint publikációk írásában valósul meg.

Szakmai területek:

 • OT hálózatok, ipari kommunikáció

 • ipar 4.0-hoz kapcsolódó trendek

LinkedIn

Beosztás: Műszaki igazgató

A Vonalkód Rendszerház tevékenysége az automatikus egységazonosító technikák professzionális ismeretéhez és ipari adaptációjához kötődik. Az AutoID, mint az ipari digitalizáció alappillére a szenvedélyünk. Kollégáimmal folyamatosan figyeljük a vonatkozó technikai fejlesztéseket és keressük azok felhasználási lehetőségét. Fontos része munkánknak az eszközök szoftveres integrációja, mely nélkül elképzelhetetlen a hétköznapi ipari forradalom.

Szakmai területek:

 • optikai azonosítás, kamera rendszerek (vonalkód)

 • rádiós azonosítás (RFID, RTLS)

 • szoftver fejlesztés, AutoID eszközök integrálása

 • mobil alkalmazások tervezése, fejlesztése

Jakab László

Dr. Kenesei Tamás

Beosztás: Ügyvezető igazgató

Fő célom, hogy a termelőiparban tevékenykedő folyamatmérnököknek egy új eszközt adjunk, amivel a veszteségek minimalizálása új szintre léphet. A Sunstone RTLS fókuszában a valós idejű pozícionálás áll, amivel alapanyagok, termékek, targoncák és szerszámok egyidejű követését tudjuk biztosítani. Azon dolgozunk, hogy a pozicionáló platformra egyre több olyan megoldás épüljön, ami kitűnik az ipari digitalizációs zajból, és valódi üzleti értéket teremt.

Szakmai területek:

 • valós idejű pozicionáló technológiák (RTLS)

 • ipari vezetéknélküli adatgyűjtés

 • új technológiára épülő ipari megoldások bevezetése

LinkedIn

Cég: Borealis

Beosztás: Data Excellence Team Lead

Ellátási lánc menedzsment folyamatok, eszközök tervezése es implementálása olajipari és vegyipari környezetben. Részt vettem több projektben, ahol szervezeti, folyamat és eszköz fejlesztéseket vittünk véghez. Az ellátási lánc menedzsment szerves része a havi igény és gyártástervezési folyamatok, előrejelzések speciális szoftverek segítségével, melyekkel lehetővé válik a szcenárió alapú tervezés és optimalizálás. Munkám célja ilyen folyamatok, eszközök es kompetenciák megteremtése es támogatása a hatékony es gyors döntés támogatás érdekében. A különféle szakmai területek összehangolásával és a hatékony párbeszéd megteremtésével fantasztikus eredmények érhetők el nagyvállalati környezetben.

Szakmai területek:

 • Gazdasági es üzleti folyamatok elemzése

 • Különféle optimalizáló modellek építésé céleszközök segítségével (Aspen PIMS, Aspen DPO, SAP APO)

 • Komplex üzleti folyamatok analízise, átvezetése es implementálása

 • Üzleti intelligencia projektekben részvétel

 • Adatbányászati technikák alkalmazása nagyvállalati környezetében

LinkedIn

Kocsis Tamás

Komjád István

Beosztás: ICS/OT security expert

Az Alverad információvédelemmel és kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat. Rendelkezünk akkreditált IT és iparbiztonsági labortóriummal, ahol például sérülékenység-vizsgálatokat végzünk vagy rendszereket és eszközöket értékelünk.

Főleg ipari kibervédelemmel és kiberbiztonsággal foglalkozom, az ipari vezérlők, IoT és Industrial IoT rendszerek, valamint az ipari rendszereket működtető szervezetek biztonságát vizsgálom és értékelem.

LinkedIn

Beosztás: Ügyvezető igazgató

Az Accenture világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalata, amely tanácsadási és szakmai szolgáltatásokat nyújt digitalizáció, felhő és security területén, mintegy 600.000+ munka vállalót foglalkoztatva világszerte.

Az Industry X ágazat hazánkban - több mint 200 munkatársával - három területen van jelen:

 • ipari automatizálás (PLC, SCADA, DCS, MES, IIoT, OT connectivity, robotika, kiberbiztonság),

 • ipari szoftver fejlesztés (backend, frontend, testing, cloud, data stb.) és

 • digitális terméktervezés/design (CAD, XR, UI, Digital Twin).

A kollégáink ugyanakkor nemcsak saját szakterületükkel, hanem a más egységeknél végzett munkával is kapcsolatba kerülnek, így átfogóbb ismeretük lesz a teljes digitális pálya folyamatáról.

Hosszú éveken át foglalkoztam nemzetközi repterek logisztikai rendszereinek fejlesztésével és tesztelésével. Mint az Accenture Industry X magyarországi ügyvezetője, kiemelt feladatom, hogy a gyártás vertikális integrációjában, a termék fejlesztéstől kezdve a sorozatgyártáson át megoldásokat nyújtsunk az ipar szerteágazó területein.

„Fontosnak tartom, hogy a felnövekvő mérnök generációnak utat mutassunk és egy olyan fiatalos, de egyben nemzetközileg elismert környezetet biztosítsunk számukra, ahol folyamatosan fejlődni tudnak.”

Magyar Ákos

Csóka Zoltán

Beosztás: Solution Architect

Az Accenture világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalata, amely tanácsadási és szakmai szolgáltatásokat nyújt digitalizáció, felhő és security területén, mintegy 600.000+ munka vállalót foglalkoztatva világszerte.

Az Industry X ágazat hazánkban - több mint 200 munkatársával - három területen van jelen:

ipari automatizálás (PLC, SCADA, DCS, MES, IIoT, OT connectivity, robotika, kiberbiztonság),

ipari szoftver fejlesztés (backend, frontend, testing, cloud, data stb.) és

digitális terméktervezés/design (CAD, XR, UI, Digital Twin).

A kollégáink ugyanakkor nemcsak saját szakterületükkel, hanem a más egységeknél végzett munkával is kapcsolatba kerülnek, így átfogóbb ismeretük lesz a teljes digitális pálya folyamatáról.

2010 óta foglalkozom ipari automatizálással. Szakmai munkámat Németországban reptéri csomagszállító rendszer PLC programozásával és üzembehelyezésével kezdtem. Később SCADA-k és egyéb automatizáláshoz kapcsolódó rendszerekkel is foglalkoztam.

4 éve solution architectként dolgozom műszaki- és csoportvezetőként, feladataim az ajánlat elkészítésétől egészen a projekt végrehajtásáig terjednek.

Szakmai területek:

 • IoT – Connectivity - Cloud

 • PLC – automatizálás


Beosztás: Teamcenter ügyféltámogató mérnök

Az Enterprise Group PLM üzletágának célja, hogy megfelelő eszközöket adjon Ügyfeleinek ahhoz, hogy működésük hatékony és versenyképes legyen most és a jövőben is. Ezek az eszközök egyrészt – többek között - a Siemens CAD, CAM, PLM és a Hexagon CAM szoftvereit jelenti, másrészt a felhasználókkal való konzultációkat is magában foglalja. A konzultációk során átadjuk a szükséges tudást, hogy a felhasználók kiaknázhassák az ezen szoftverekben rejlő képességeket.

Immáron több, mint 10 év szakmai tapasztalattal rendelkezem. Eleinte egyedi célgéptervezéssel foglalkoztam – kis magyar cégnél és nagy multinacionális vállalatnál is. Mindenhol igyekeztem a géptervezéssel kapcsolatos folyamatokat fejleszteni, hol Excel táblázatokkal, hol PDM rendszer bevezetésével. Az ezek során szerzett tapasztalataimat 2018 óta kamatoztatom az Enterprise Group-nál. Itt a Siemens PLM megoldásának, a Teamcenter-nek Ügyfeleinknél történő bevezetésével foglalkozom.

LinkedIn

Dr. Dörgő Gyula

Németh Kornél

Cég: Siemens

Beosztás:Beosztás: Mérnökségi és Minőségügyi igazgató

Szakmai főtevékenységem a szervezet mérnökségi osztályának és a minőségügyi osztályának koordinációján keresztül támogatja a cég elektronikai javítási szolgáltatását, és a cég technológiai fejlesztési projectjeit.

Szakmai területek:

 • 2017-2018: IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által koordinált GINOP-1.1.4-16-2017-00001 sz. projekt Technológiai Vezetője és Ipar4.0 Mentoraként magyarországi gyártó és feldolgozóipar KKV felmérése, fejlesztési terv készítése (265 szervezet)

 • 2018: MES ERP kapcsolattal kombinált vertikális rendszerintegráció Thingworx és MS power BI analitikai és döntéstámogató rendszerrel

 • 2016: GINOP 2.2.12 - IPAR 4.0 Munkahely rendszer fejlesztés Horizon H20.20 pályázat előkészítés

 • 2017: Reverse Engineering projekt koordináció, új üzletág bevezetése

 • 2014: VKSZ 12-1-2013-0038 azonosítójú, MTA SZTAKI kooperációval indított kutatói / fejlesztői project koordinálása, intelligens folyamat fejlesztés jegyében.

LinkedIn

Papik Gábor

Pató Sándor

Cég: Accenture IndustryX

Beosztás: IS&S Delivery Manager

Az Accenture egy ír székhelyű multinacionális vállalat, amely tanácsadási és szakmai szolgáltatásokat nyújt, mintegy 500.000+ munka vállalót foglalkoztatva világszerte. Az IndustryX ágazat hazánkban - több mint 150 munkatársával - három területen van jelen: ipari automatizálás (PLC, SCADA, DCS, MES, hálózatok, kiberbiztonság), ipari szoftver fejlesztés és digitális terméktervezés. A kollégáink ugyanakkor nemcsak saját szakterületükkel, hanem a más egységeknél végzett munkával is kapcsolatba kerülnek, így átfogóbb ismeretük lesz a teljes digitalizációs pálya folyamatáról.

Sok év gyógyszeripari üzemeltetői, fejlesztői tapasztalat után jelenlegi feladatom, hogy az ipari digitális transzformáció során felmerülő kiberbiztonsági kihívásokra költség hatékony megoldásokat tudjunk nyújtani ügyfeleink számára.


Beosztás: Ügyvezető

A SilverFrogban és a VeszMont Csoportban is abban hiszünk, hogy az ipari digitalizáció a hazai ipar, a beszállítói láncok egyetlen esélye a nemzetközi piacon versenyben maradáshoz. Ehhez készítünk nagyvállalati és KKV dobozos megoldásokat gyártásvezérlés, gyártákövetés és karbantartás területekre.

Szakmai területek:

 • Ipari karbantartásmenedzsment szoftverek – Bourns és Howmet Aerospace

 • Modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése - Vesz-Mont 2000 Kft.

 • Ipar 4.0 gyártáskövetés a napelemgyártásban – CoreComm SI Kft

 • Zaj- és rezgés-diagnosztikai cella, illetve IPAR 4.0 karbantartási rendszer fejlesztése – GINOP 211 – 15

 • Innovatív, kiemelt informatikai biztonságot támogató, aktív közreműködésű szoftvergép létrehozása IT üzemeltető szervezetek számára – GINOP 217 – 15

LinkedIn

Sós András

Beosztás: Alkalmazásfejlesztő mérnök

Sós András 2010 óta erősíti alkalmazásfejlesztő mérnökként a Com-Forth Kft. csapatát. Elsősorban SCADA és MES projektekben vállal szerepeket, emellett szívügyének tekinti az ipari UX-et és a High Performance HMI paradigmát. A legtöbb tapasztalatot eddig autóipari és gyógyszergyártó üzemekben gyűjtötte össze, de fejlesztett már SCADA-t egy helikopter műszereinek monitorozásához is. Mindemellett a nemlétező szabadidejében jelentős olvasottsággal rendelkező blogpostokat is ír elsősorban az ipari adatgyűjtés témakörében.

Szakmai területek:

 • SCADA, High Performance HMI

 • MES rendszerek

 • Cloud-alapú ipari adatgyűjtés

LinkedIn

A Pannon Egyetem mukatársai

Dr. Abonyi János

Dr. Ruppert Tamás

Szakfelelős - janos@abonyilab.com

Oktatott modul(ok):

 • Ipar 4.0 megoldások fejlesztése

 • Adattudomány és gépi tanulás

 • Folyamatmodellezés és folyamatbányászat

Ipari projektek:

 • Modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése - Vesz-Mont 2000 Kft.

 • Magas fokon automatizált, adaptív gyártási technológia kialakítása - CoreComm SI Kft.

 • Makrogazdasági adatok alapjáb beavatkozási pontok azonosítása a fenntarthatósági célok elérése érdekében - United Nations Economic and Social Commission for Western Asia

 • Banki kockázati modell építése - KÜRT Zrt.

 • Egészségügyi folyamatok bányászata - Asseco Zrt.

 • Hibadiagnosztika / Eseményekemzés / Szoftver szenzor fejlesztése - MOL csoport

 • Mutatószám alapú folyamatfejlesztés - Oktatáskutató és fejlesztő intézet és MOL csoport (TVK)

 • Logisztikai folyamatok elemzése, folyamatbányászat - E.On

LinkedIn

Web

Bővebben az oktatóról

Szakvezető - ruppert@abonyilab.com

Oktatott modul(ok):

 • Ipar 4.0 megoldások fejlesztése

 • Folyamatmodellezés és folyamatbányászat

 • Digitális iker és folyamatszimuláció

 • Termelési intelligencia

Ipari projektek:

 • Társalapító: Rabbit Miner Kft.

 • Mesterséges intelligenciára épülő döntés előkészítő modellek folyamatirányítási rendszerekben - Controlsoft Kft.

 • Modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése - Vesz-Mont 2000 Kft.

 • Banki kockázati modell építése - KÜRT Zrt.

 • Logisztikai folyamatok elemzése, folyamatbányászat - E.On

LinkedIn

Web

Bővebben az oktatóról

Nagy László

Dr. Kosztyán Zsolt Tibor

Oktatott modul(ok):

 • Folyamatinformatika

Ipari projektek:

 • Modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése - Vesz-Mont 2000 Kft.

LinkedIn

Bővebben az oktatóról

Oktatott modul(ok):

 • Ipar 4.0 megoldások projektjei

Ipari projektek:

 • Integrált kockázatmenedzsment-szemléletű keretrendszer kifejlesztése és bevezetése - Maxon Motor Hungary Kft

Linkedin

Bővebben az oktatóról

Dr. Süle Zoltán


Oktatott modul(ok):

 • Optimalizálás, operációkutatás és mesterséges intelligencia

Ipari projektek:

 • Modulárisan telepíthető Ipar 4.0 szemléletű termelő rendszer fejlesztése - Vesz-Mont 2000 Kft.

 • Magas fokon automatizált, adaptív gyártási technológia kialakítása - CoreComm SI Kft.

 • Meglévő üzemekbe implementálható intelligens termelésoptimalizáló Ipar 4.0. megoldások fejlesztése - PCE Paragon Solutions Kft.

 • SMARTCity és SMARTVillage technológiák és szolgáltatások fejlesztése a SAGEMComnál, egyetemi együttműködésben - Sagemcom Magyarország Kft.

 • Intelligens kardiológiai, folyamatalapú döntéstámogató rendszer fejlesztése - Asseco Central Europe Magyarország Zrt.

 • Korszerű műszaki, informatikai és modellezési megoldásokra épülő döntéstámogató rendszer kifejlesztése elektronikai összeszerelő üzemek költség- és energiahatékony irányításához - PCE Paragon Solutions Kft.

 • Felhő alapú intelligens informatikai szolgáltatások kialakítása az IBM Magyarországi Kft. és a Pannon Egyetem együttműködésében - IBM Magyarországi Kft.

 • Világszínvonalú Intelligens és Inkluzív Egészségügyi információs és Döntéstámogató Keretrendszer - GE Hungary Kft.

Linkedin

Bővebben az oktatóról