Hallgatóink

A képzés során kiemelten fontos, hogy a hallgatók között szoros szakmai kapcsolat alakulhasson ki. Ennek érdekében az alábbi oldalon összeszedtük a szak hallgatóiról a legfontosabb információkat.

Hallgatóink 2022/23 tanévben

Gáti Levente

Gönczöl Tamás

Koroknai Tibor

Orsós Eszter

Cég: Bosch

Beosztás: Minőségbiztosítási mérnök

Releváns tanulmányaimat tekintve 2014-ben végeztem az Óbudai Egyetem Minőségbiztosítási szakmérnök szakán.

Minőségbiztosítási karrierem 2013-ban a Bosch hatvani gyárában kezdődött. Azóta is gyártói környezetben dolgozom minőségbiztosítási területen. Jelen munkahelyemen 2017-ben kezdtem. A vállalat tevékenységét tekintve szenzor- és biztonsági fényfüggöny gyártással foglalkozik a Dél-Balatoni régióban. Legfőbb feladatom a vevői reklamáció menedzsment gyári szinten.

Az Ipar 4.0 szakmérnöki képzést tudásom fejlesztése céljából kezdtem, saját indíttatásból. Fő célom a képzés elvégzésével, hogy Ipar 4.0 ismeretek elsajátításával hatékonyan tudjak bekapcsolódni a folyamatfejlesztési témákba az újonnan megszerzett képességek birtokában.


Cég: MOL Nyrt.

Beosztás: Minőség Kiválóság vezető

A Pannon Egyetem vegyészmérnöki MSc szakán végeztem 2012-ben. Tanulmányaimat követően a MOL Nyrt. százhalombattai telephelyén kezdtem el dolgozni termékszakértői pozícióban a Minőségellenőrzés szervezetnél. Feladataim közé tartozott a termékek vizsgálati rendjének, minősítési feltételeinek meghatározása, felülvizsgálata, a termékminőség megfelelő kontrolljának biztosítása. Részt vettem a termékek minőségi specifikációs rendszerének menedzselésében, valamint a minőségi problémák, reklamációk kivizsgálásában is. Munkám során rálátást nyerhettem a teljes ellátási láncra. Jelenlegi pozíciómban, 2022 óta, a Minőség Kiválóság szerveztet vezetőjeként támogatom a Minőségellenőrzés szervezet működését. 

Az Ipar 4.0 képzés révén szeretném szélesíteni a látókörömet és minél jobban megérteni az alkalmazási lehetőségeket. Célom továbbá az adatelemzési készségeim fejlesztése, korszerű technológiák megismerése. Biztos vagyok benne, hogy a Pannon Egyetem képzése strukturáltsága révén, valamint a felkészült, tapasztalt oktatóknak, ipari szereplőknek köszönhetően hozzá fog járulni a fejlődési céljaimhoz. 

Pap Edvin

Simon János

-

Cég: MOL Nyrt.

Beosztás: Százhalombatta és Algyő Vasútüzem MOL Vezető

20 éven keresztül karbantartási-üzemviteli területen dolgoztam különböző vállalatoknál és pozíciószinteken. 2010-ben csatlakoztam a MOL Logisztika szervezetéhez, ahol üzemviteli és EBK területen töltöttem be mérnöki és szakértői pozíciókat, majd 2017-től a Tiszaújvárosi iparterület vasúti anyagáramlásáért voltam felelős. 2022 áprilistól a MOL Dunai Finomító és Algyő területek vasút anyagellátását irányítom. Alapszakos diplomámat a Gábor Dénes Főiskolán szereztem mérnök-informatikusként, számítástechnika alkalmazási szakirányban. A pályafutásom során felmerülő kihívásokhoz mindig igyekeztem felnőni különböző képzésekkel, így később a Pécsi Tudományegyetem Létesítmény-energetikai szakmérnöki, majd a Pannon Egyetem Logisztikai mérnöki mesterképzését is elvégeztem. Nagyon sok területen találkozom manualitással, örökölt folyamatokkal, melyek fejlesztéséhez nagy segítséget adhat számomra az Ipar 4.0 képzés.

Sinka Ferenc

Solti Gábor

Cég: EuroAPI Hungary Kft.

Beosztás: Digitalizációs Projektmérnök

2019-ben végeztem a Debreceni Egyetem TTK Villamosmérnöki szakon automatizálási szakirányon. Egyetem alatt az élelmiszeriparban, illetve a Mol Dunai Finomítójában is végeztem gyakornoki munkát, utóbbi helyen írtam a szakdolgozatomat is, mely biztonsági rendszereket érintett vegyipari környezetben.

A diploma megszerzése után Budapestre költöztem, és a Control Pro Kft-nél kezdtem dolgozni, ahol főként PLC programozással foglalkoztam. Fő projektjeim az etanolgyártás területén voltak, de emellett átkapcsoló automatikákat is programoztam, kisebb-nagyobb beüzemelési, karbantartási projekteken vettem részt, és a sort még folytathatnám.

2021. őszén fogalmazódott meg bennem a váltás gondolata, és azóta a gyógyszeriparban dolgozok. Az EuroAPI-nál hozzám tartozik a digitalizációs projektek műszaki támogatása és PLC-s feladatok mellett néhány műszerezési terület (veszélyes gázérzékelők, anoxia, stb.).

Célom ezzel a képzéssel, hogy még hatékonyabban tudjak részt venni a különböző Ipar 4.0 irányultságú digitalizációs fejlesztéseinkben, beleássam magamat az adat- és rendszertudomány rejtelmeibe, illetve kapcsolatot építsek különböző területről érkező kollégákkal és oktatókkal, ezáltal szélesíthetem a látásmódomat és tudásomat.

Szitási Péter

Tarcsay Bálint Levente

Cég: Continental Automotive Hungary Kft Veszprém

Beosztás: Gyártástámogató Mérnök

2007. évben nyertem felvételt a „Conti”-ba mint gépbeállító. Majd a főiskolai tanulmányomat már az itteni munkavégzéssel párhuzamosan levelő tagozaton végeztem a Budapesti Műszaki Főiskolán mint Műszaki szakoktató. A diploma megszerzését követően lehetőséget kaptam 2010-ben, hogy kipróbáljam magam mint gyártástámogató mérnök. A mérnöki pályán azóta is tartom magam, csak már mint senior mérnök, aki nem csak az új technológiák bevezetéséért a felelős, de az újonnan érkező mérnök kollégák beillesztéséért is felelek.

2021-ben elkezdtem érdeklődni a robotizálási technológiák és lehetőségek iránt, így Mitsubishi robot oktatáson vettem részt, amit a hozzám tartozó gyártósoron tudok hibaelhárításra alkalmazni. 

Szeretném magamat tovább fejleszteni, és megismerni azokat a lehetőségeket amivel automatizálni tudom a rendelkezésemre álló manuális adatgyűjtéseket.

Cég: Pannon Egyetem

Beosztás: PhD hallgató

A nevem Tarcsay Bálint Levente, a Pannon Egyetem doktorandusz hallgatója vagyok 2020 óta, a Folyamatmérnöki Intézeti Tanszéken. Alap-, és mesterszakos végzettségemet szintén a Pannon Egyetemen szereztem meg vegyészmérnökként. Származásomat tekintve Szombathelyről jövök, ahol a középiskolai és általános iskolai tanulmányaim egy részét végeztem. Jelenleg kutatási munkám során a technológiai rendszerek felülvizsgálatának módszereivel, az ipari rendszerekben felmerülő hibák felismerésével és gyökérokaik feltárásával foglalkozom.  Ehhez matematikai modell és adat alapú módszereket alkalmazok, így ezen témakörökben szeretnék jobban elmélyülni. Szabadidős hobbijaim a sütés, főzés, olvasás és terepen való futás.