Hallgatóink

A képzés során kiemelten fontos, hogy a hallgatók között szoros szakmai kapcsolat alakulhasson ki. Ennek érdekében az alábbi oldlaon összeszedtük a szak hallgatóiról a legfontosabb információkat.

Hallgatóink 2021/22 tanévben

Áldott László

Dr. Baladincz Péter

Cég: MOL Nyrt.

Beosztás: Adattudós

A Pannon Egyetemen végeztem Okleveles Vegyészmérnökként 2010-ben, majd PhD fokozatot is itt szereztem 2016-ban.

Ipari karrieremet 2014-ben kezdtem a MOL kenőanyag üzletágában, a MOL-LUB Kft.-nél, ahol mind fejlesztői, üzemtechnológiai és vezetői tapasztalatot is volt lehetőségem szerezni.

Az Ipar 4.0 témakörével a Minőség-ellenőrzés laboratórium vezetőjeként találkoztam először, amikor innovatív megoldásokat kerestem a laboratórium átfutási idejének csökkentéséhez és a terheltségben jelentkező csúcsok kisimításához. Itt szippantott be az „adatos” világ és a benne rejlő kiaknázatlan potenciál.

Jelenleg a MOL Vállalati Analitika csapatában dolgozom mint adattudós és szeretném ezzel a képzéssel az látókörömet tágítani és struktúrált keretek között, tapasztalt oktatókkal és kollégákkal együtt dolgozva jobb áttekintést kapni az Ipar 4.0 világáról, kihívásairól és azok megoldásai lehetőségeiről.


Bihari Tibor

Csalódi Róbert

Cég: MOL Nyrt. – Dunai Finomító

Beosztás: Termelés és energia kontroller

Alapszakos diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem vegyészmérnök szakon, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen folytattam a tanulmányaimat szintén vegyészmérnökként, folyamatmérnöki szakirányon, ahol 2013-ban végeztem. Ezt követően egy akkreditált analitikai cégnél helyezkedtem el levegőmintavételi és vizsgálómérnök beosztásban. 2014 óta dolgozom a MOL Nyrt. százhalombattai telephelyén található Dunai Finomítóban. Eleinte műszakos munkarendben dolgoztam, központi diszpécserként, ami nagyobb rálátást biztosított a Finomítás folyamatira. Ezt követően a Finomító energiatervezésével és ütemezésével foglalkoztam néhány évet. 2019-től termelés és energia kontrollerként dolgozom. Munkám során a Finomító bizonyos termelő egységeinek termékhozamait és energiáit figyelemmel kísérem a minőségi paraméterek tartása mellett, úgy, hogy a termelés mindenkori igényeknek megfeleljenek. Feladataim közé tartozik a különböző termelési adatok elemzése, új problémakörök felvetése, jelenlegi szűkkeresztmetszetekre való figyelemfelhívás és fejlesztés. Továbbá adathelyesség érdekében az egyes elszámolási anomáliák kiszűrése, valamint a pontosság növelés céljából aktív közreműködés a meglévő tervezési modellek fejlesztésében.

Csalódi Róbert – 2018-ban végzett gépészmérnöki alapképzésen, majd 2020-ban mechatronikai mérnök mesterdiplomát szerzett a Pannon Egyetemen. Szintén a Pannon Egyetemen 2020 óta doktorandusz hallgató, doktori témájának címe: Műszaki és üzleti folyamatok hatékonyságnövelésre alkalmas túléléselemzésen és gépi tanuláson alapuló algoritmusok fejlesztése. A kutatói pályája 2019-ben indult, ahol a túléléselemzéssel kezdett foglalkozni, illetve azzal, hogy miként használhatóak annak eszközei a műszaki és gazdasági folyamatok fejlesztésére.

Czvetkó Tímea

Farkas Péter

-


Filep Gábor

Gyarmati Vince

Tanulmányaim tekintetében mechatronikai mérnökként végeztem alapszakot Debrecenben épületmechatronika-, majd mesterszakon a BME-n Intelligens beágyazott (mechatronikai) rendszerek szakirányon.

Az egyetem mellett Innovációs fejlesztőként dolgoztam, ahol már a koncepció kidolgozásánál bekapcsolódtam, majd implementáltuk a közösen kialakított megoldást. Ezen időszak alatt foglalkoztam IoT rendszerekkel, beágyazott rendszerekkel, képfeldolgozással, algoritmusok fejlesztésével, kód optimalizálással.

A jelenlegi munkahelyemen a feladatom alapvetően új technológiák bevezetése. Itt a technológia meghatározása mellett különböző elemek 3D nyomtatása és tervezése, illetve a már meglévő rendszerek felokosítása, továbbfejlesztése a cél. Emelett másodállású egyéni vállalkozóként egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozom.Cég: MOL Nyrt. – Dunai Finomító

Beosztás: Termelés ütemező szakértő

Egyetemi tanulmányaimat a Pannon Egyetemen folytattam, ahol okleveles vegyészmérnöki diplomát szereztem MOL Ásványolaj- és petrolkémiai technológia szakirányon. Mesterszakos éveimet duális hallgatóként végeztem a MOL Nyrt. kötelékében, így már a tanulmányaim vége felé közeledve jelentős betekintést kaphattam a Dunai Finomító működésébe. 2020-as évben a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal egyik energiakövetének választottak, így jelentős energetikai vonatkozású tudás felszedésére is volt lehetőségem.

Jelenleg a Dunai Finomító termelési ütemező szakértője vagyok. Feladataim közé tartoznak havi-, heti- és napi ütemtervek készítése az egész finomítóra nézve, valamint állandó kapcsolattartás a termékkereskedőkkel a piaci igények kielégítése miatt!

Céljaim között szerepel az adatelemzési és optimalizálási készségeim fejlesztése, mivel a munkám során rengeteg mennyiségi-minőségi összefüggésre van ráhatásom, így ezek javításával még nagyobb finomítói profit lenne elérhető.Hoffmann Péter

Hogyor Árpád

Cég: Continental Automotive Hungary Kft Veszprém

Beosztás: Műszakvezető

2012-ben végeztem Gépészmérnökként a Széchenyi István egyetemen Győrben gyártástechnológia szakon.

Az első munkahelyem 2013-ban az EVERPLAST Zrt volt, mint termelésvezető. A cég hulladék fólia feldolgozásával és re-granulálással foglalkozik. A termelés irányítása mellett volt lehetőségem új projektek irányításában és kivitelezésében részt vennem, ami egy agrár fólia mosó sor fejlesztése volt.

2015-ben Continental veszprémi telephelyén folytattam a karrierem, mint csoportvezető. Majd 1,5 év után műszakvezetőként, amelyik pozícióba jelenleg is dolgozom.

Egy kicsit eltávolodtam a mérnöki munkától, de úgy érzékelem, hogy az ipari automatizálás és digitalizáció elterjedésével nagyon sok új és kiaknázatlan lehetőség rejlik a gyártásban és a gyártás vezetésében. Rendkívül nagy léptékben fejlődik gyárunkba is az automatizálás.

MES rendszerünknek köszönhetően rengeteg adat áll rendelkezésre, amit feldolgozva jobbnál jobb eredményeket tudnánk elérni.

Az Ipar 4.0 képzéstől modern, hatékony látásmódot szeretnék elsajátítani, amit az elkövetkezendő időszakba kamatoztatni tudok majd.

Cég: Eclipse Automation Hungary Kft.

Beosztás: Programozó

A Pannon Egyetemen végeztem Mechatronikai mérnök alapszakon. Szakdolgozatomban egy ferrofluidos dőlésszögmérő szenzorhoz fejlesztettem teszberendezést, amely képes képes felvenni a szenzor karakterisztikáját egy temperált kamrában.

2019 júliusa óta dolgozom a Eclipse Automation Hungary Kft.-nél programozó munkakörben, A cég célgépek gyártásával foglalkozik, főleg autóipari beszállító vevőkörrel. Az első két projektem alkalmával főleg kamerás rendszer, HMI és adatbázis fejlesztéssel foglalkoztam. Jelenleg PLC programozás és a hozzá kapcsolódó eszközök beüzemelése a feladatom.

Feladataim közül az adatbázis fogott meg leginkább, ezért szeretném a szerzett tudásom egy magasabb szintre emelni a képzéssel, illetve későbbiekben a célom ezen a szakterületen elhelyezkedni.

Kiffer Dániel Gábor

Kőszegi Balázs

-

Cég: Paks II. Zrt.

Beosztás: Szekunderköri mérnök

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem okleveles mérnöki végzettséget 2019-ben, hő- és villamosenergia termelés szakirányon. Az azóta eltelt időszak alatt dolgozom a fenti beosztásomban.

Egy erőművi beruházás során keletkező műszaki információ menedzsmentje tölti ki az adott technológiával foglalkozó mérnök mindennapjait. Az adott erőművi rendszer klasszikus technológiai kapcsolatain túl, ezen műszaki adatokat érdemes vizsgálni konfiguráció kezelés, adattudomány, adatbázisba integrálhatóság szempontjából is. Ezzel megteremtve a komplexitás egy magasabb szintjét a műszaki tervezési folyamatok között. Az Ipar 4.0 képzés során megszerezhető kompetenciák közül az adattudomány és a gépi tanulás területeket emelném ki, amely fontos és releváns tudást jelent a szakterületemen.

Kovács János

Kovács László

Cég: DENSO Gyártó Magyarország Kft.

Beosztás: Rendszerfejlesztő mérnök

2020 januárjában végeztem gépészmérnökként Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. 2018-ban gyakornokként kezdtem el dolgozni a székesfehérvári DENSO IoT csapatában. Mivel gépészmérnöknek tanultam, így nem volt a legegyszerűbb felvenni a ritmust, és az informatika világában is elmélyülni. 2019-ben, egy éves gyakornoki időt követően átvettek főállásba, rendszerfejlesztő mérnöknek.

Főbb feladataim:

  • gépcsatlakoztatás az adatgyűjtő hálózatba: hálózat tervezés, hálózat kiépíttetés, kommunikáció megvalósítása a vezérlőegységekkel, kommunikációs modul fejlesztése külső céggel, adatfolyam validáció, adatfolyam paraméterezés

  • Ipar 4.0 megoldások fejlesztése: digitális rendszerek infrastruktúrájának megtervezése, lehetséges alkalmazási technológiák felderítése

  • project management: IoT projektek összefogása, társosztályokkal, külső cégekkel való együttműködés, szoftver elvárások specifikálása (üzleti igények, felhasználói interfészek, funkciók)

  • későbbiekben adattudomány, gépi tanulás témakör

A vállalat hosszútávú célkitűzése az Ipar 4.0 keretében a Digital Twin, valamint saját célra fejlesztett vállalatirányítási platform megvalósítása. A képzéssel a fő célom a szakmai tapasztalat megosztás, az elméleti, gyakorlati tudás bővítése, melyek felhasználásával támogatom a céget az Ipar 4.0 bevezetésének útján. A jövőben a vezetőség szeretné, ha az adatanalitika, valamint machine learning témakörben is tevékenykednék, ezért a képzés során nem csak az Ipar 4.0 megoldások, Project management modul, hanem az adattudomány és programozási ismeretek is érdekesek, és fontos számomra.

Cég: Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt

Beosztás: Adatbázis kezelő

2021 februárjában végeztem az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán, mint műszaki menedzser. Tanulmányaim során ismerkedtem meg részletesebben a relációs adatbázisok, SQL lekérdezések és az egymásba ágyazott excel függvények működésével. Az egyetemet levelező tagozaton végeztem, mellette folyamatosan dolgoztam, többnyire nagyvállalati környezetben.

A képzés során szerzett tudásomat kezdetben a KPMG Hungária Kft.-nél hasznosítottam, mint számviteli adatelemző, 2018 és 2019 között. Munkám során adatelemzésen alapuló könyvvizsgálati eljárásokon és pénzügyi auditokon vettem részt.

2019 óta a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.-nél dolgozom, mint adatbázis kezelő. A feladataim közé tartozik a termelő területen működő folyamat vezérelt adatrögzítő rendszer kulcsfelhasználói, paraméterezési feladatainak ellátása. A rögzített adatokat felhasználva különböző adatelemzéseket, statisztikai kimutatásokat és BI dashboard-okat készítünk.

Az Ipar 4.0 szakmérnök képzés keretein belül tovább szeretném mélyíteni az adattudománnyal kapcsolatos tudásomat.

Lengyel Alex

Lengyel Tamás

Pályakezdő vagyok, diplomámat a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának Nemzetközi Gazdálkodás szakán szereztem. Egyetemi éveim során másfél évet töltöttem egy startup-nál, ahol különböző ügyfélprojekteken és vállalatfejlesztési projekteken vettem részt. Munkám során lehetőségem volt megfigyelni, hogy hogyan lehet hatékonyan összegyűjteni a rendelkezésre álló adatokat és azokat a cég üzleti céljainak megfelelően felhasználni a termékek és szolgáltatások személyre szabásához. Az egyetem elvégzése után logisztikai területen kezdtem el dolgozni főállásban.

Az ipar 4.0 már az egyetemi éveim során is felkeltette az érdeklődésemet. Szeretném gazdasági hátteremet informatikai és mérnöki ismeretekkel erősíteni, hogy a változás élén járhassak, és kihasználhassam a kurzus révén megnyíló új lehetőségeket.

Beosztás: Terület vezető

Versenyszférában eltöltött 16 év programozói lét után 2012-ben váltottam nagyvállalati környezetre. Kezdetben SAP adminisztrátorként valamint termelési rendszer szakértőként szereztem tapasztalatot, majd 2015-től az anyagelőkészítési terület irányításával bíztak meg. Az elmúlt években a terület folyamatainak optimalizálásával, fejlesztésével foglalkozom és kollégáim támogatásával nagyon sok eredményes fejlesztésben, projektben vettem részt. Ezen fejlesztések adtak lehetőséget arra, hogy a vállalatnál elsőként és egyedüliként teljesen automatikus KPI rendszert készítsek.

Alapszakos mechatronikai mérnök diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem.

Makra Tímea

Márfi Balázs István


Márfi Balázs vagyok. Mechatronikai mérnökként végeztem alapszakon a Pannon Egyetem 2009-ben.

Munkám során az IoT eszközökkel a Semilab Zrt-nél találkoztam ahola egy teljes PLM rendszer (Windchill) bevezetéséért felelős projektvezetőként dolgoztam a Termékmérnöki munkám mellett. A PLM rendszerben a termékek életciklusához kapcsolódó folyamatok definiálása mellett a változások kezeléséhez kapcsolódó munkamódszer kialakítása is feladatom volt a projekt csapattal együtt.

Jelenleg Szerelde vezetőként dolgozom a Promatech célgépgyártó Kft-nél.

Ahol az ellátási lánc optimalizálásával és egy új szerelőüzem megfelelő kialakításával foglalkozom.

Murányi Márton

Nagy Péter Pál

-

Cég: Resideo

Beosztás: Ipari mérnök

Az elmúlt éveimben sokféle műszaki feladatot végeztem: gép karbantartás, kutatás-fejlesztés, gép tervezés, gép építés, programozás (főleg assembly és PLC), termelés támogatás támogatása, stb...

A munkámat szeretem, mert műszaki dolgokban gazdag, általában változatos és kreatív.

Gyermek nevelés mellett nem sok időm volt a legújabb technikákat öntanulással elsajátítani, így örömömre szolgál, hogy most szervezett oktatás keretében hatékonyan pótolhatom ezt a hiányt.

Végzettségemet tekintve gépészmérnök vagyok, valamint elektronika/informatika/hardver technikus.

Németh Tamás

Pál Zoltán

-


Cég: ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.

Beosztás: IT vezető

15 éve dolgozom nagyvállalati környezetben.

A kezdeti években üzemeltetési feladatokat láttam el, mint szerver és hálózati rendszergazda.

Kellő tapasztalat és számos Microsoft tanúsítvány megszerzése után az anyavállalat hosszabb-rövidebb időre külföldre küldött, hogy az újonnan felvásárolt cégeket beintegráljam a központi rendszerekbe és betanítsam az új informatikusokat.

Az ezt követő években lehetőségem nyílt arra, hogy jobban megismerjem cégünk termelési folyamatait és vállalati irányítási rendszerét.

2017-től SAP migrációs projektekben vettem részt, majd később több telephely kulcsfelhasználója lettem.

Jelenlegi pozíciómat lassan öt éve töltöm be. Ez alatt az idő alatt rengeteg sikeres fejlesztést / projektet hajtottunk végre a kollegákkal a telephelyen. Ezek közül a teljes hálózati infrastruktúra átalakítását, a termelést támogató informatika életre hívását és az Office 365 bevezetést emelném ki.

Az idei évben azt a feladatot kaptam az ügyvezetéstől, hogy álljunk az Ipar 4.0 átalakítás élére a csapatommal. Ez a komoly kihívás sarkalt arra, hogy a témában eddig megszerzett ismereteimet tovább bővítsem egy megfelelő szintű képzéssel.

Reményeim szerint a Pannon Egyetemen megszerzett tudással szakmailag is meg tudok felelni annak a hatalmas kihívásnak, ami a következő időszakban vár majd ránk.

Palotai Balázs

Poropotich Ádám

Cég: MOL Nyrt. Dunai finomító

Beosztás: Folyamat automatizálási mérnök

2014-ben végeztem okleveles vegyészmérnökként a Pannon Egyetemen. 2014 márciusától dolgozok a MOL Dunai finomítójában. Az első 5 évben technológia fejlesztő-modellező mérnökként, ahol a technológiai rendszerek vegyészmérnöki modellezésével foglalkoztam (Hysys, Petrosim, HTRI, PROII). 2017-ben elvégeztem a Szénhidrogénipari technológia fejlesztő szakmérnök képzést a Pannon Egyetemen. 2018-tól kerültem át a Folyamat információ és automatizáció szervezethez, ahol folyamat automatizálási mérnökként dolgozok.

A munkám során APC (Advanced Process Control) és energiamonitoring rendszereken kívül a Microsoft Power Platform (Power BI, PowerApps, Power Automate) környezetével és Azure (EventHub, Data Factory, Databricks) megoldásokkal igyekszem javítani a finomító hatékonyságát.


Sebők Péter

Sisa Gábor

Cég: Continental Automotive Hungary Kft. Veszprém

Beosztás: Gyártósor mérnök

22 éve dolgozom nagyvállalati környezetben.

1999-2007 között az Alcoa Köfém Kft Présmű gyáregységében dolgoztam, eközben 2003-2007 között a Dunaújvárosi Főiskola Kohómérnöki szakon végeztem Képlékenyalakító Szakirányon.

2007-2014 között a Benteler Autotechnika Kft-nél dolgoztam Aluminimum, és acél csövek hajlításával, kézi, valamint ABB robottechnológiás hegesztésével, forrasztással foglalkoztam középvezetői pozícióban

2014-2015 egy Spanyol és egy Kanadai vállalatnál dolgoztam.

2015- 06.01-től napjainkig is a Continental Automotive Hungary Kft-nél dolgozom gyártósormérnöki pozícióban

Jelenleg 7 gyártósor (egy manuális összeszerelő, három félautomata, és két teljesen automatizált gyártósor tartozik hozzám)

Jelenlegi pozíciómat 6,5 éve töltöm be. Ez alatt az idő alatt rengeteg sikeres fejlesztést / projektet hajtottunk végre a kollégákkal a telephelyen. Hosin -Kanri projektben gyári önálló projekt vezetésében is részt vettem.

Az elkövetkező években hatalmas kihívásokkal kell szembe néznem elsősorban az azonnali gyártási adatok vizuális megjelenítése MES rendszerből un. Pulse modul bevezetésével, valamint a jelenlegi formában a MES rendszerből adatok lekérdezésvel foglalkozó adatbázis fejlesztésével.

Az idei évben a vállalatnál alkalmazott képzési, és fejlesztési terv keretein belül lehetőség volt az ismereteimet bővíteni a látóköröm szélesíteni.

Reményeim szerint a Pannon Egyetemen megszerzett tudással hozzá tudok járulni majd az elkövetkezendő évek sikereinek a veszprémi telephelyen.

Cég: Autoliv Kft.

Beosztás: Gyártástámogató mérnök

Okleveles faipari mérnökként végeztem 2013-ban a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Autóipari alkatrészeket gyártó cégeknél szereztem tapasztalatot mérőtechnikusként, majd folyamatminőségügyi mérnökként.

Jelenlegi munkahelyemen gyártástámogató mérnökként dolgozom - gyártósorok folyamatainak optimalizálásával, automatizálásával, fejlesztésekkel és fejlesztési lehetőségek feltárásával foglalkozom.

Az elmúlt időszakban az automatizálás és robotintegrálás munkahelyem minden területén teret hódított, a keletkező adattengerből kinyerhető információk feldolgozása és értelmezése egyre nagyobb szerepet kap és igazi kihívást jelent.

A képzéssel a mindennapok megkönnyítése a célom, reményeim szerint hozzásegít az elképzeléseim megvalósításához.

Szabados Eszter

Szabó Zoltán Tamás

Cég: GlaxoSmithKline Biologicals Kft.

Beosztás: OT Security Project Manager

Közgazdászként végeztem pénzügy-számvitel szakirányon, azonban rögtön informatikai területen helyezkedtem el IT üzleti elemzőként.

14 éve dolgozom a gyógyszeriparban. Quality and compliance supervisorként csatlakoztam egy vakcina gyártó céghez, ahol ezt követően 10+ évig a gödöllői telephely IT menedzsere voltam. Ezen időszak alatt a csapatom foglalkozott IT üzemeltetéssel, service desk biztosításával, SAP támogatással és számos modul bevezetésével, s az iparág jellegéből adódóan folyamatos compliance feladatokkal.

Jelenleg második éve a gyár mérnökségi csapatán belül OT Security Project Manager-ként az IT/OT infrastruktúra különválasztásán, a rendszereink OT hálózatra migrálásán dolgozom, valamint elkezdtük a telephely MES rendszer bevezetésének előkészítő munkálatait is.

Cég: Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.

Beosztás: Termelési folyamatok csoportvezető

Gazdálkodási és menedzsment alapszakos oklevelemet 2015-ben, illetve gépészmérnöki alapszakos oklevelemet 2018-ban szereztem meg a Pannon Egyetemen. 2016-ban gépészmérnöki tanulmányaim közben kezdtem meg szakmai pályafutásomat az egyik veszprémi autóipari vállalatnál, a Valeonál. Itt folyamatmérnök gyakornokként az ezen a területen gyártott kormány szervó vezérlők és elektromos superchargerek gyártási körülményeit ellenőrző tisztaságmérések végzése és felügyelete volt feladatom.

A diploma megszerzése után ugyanitt, már folyamatmérnökként folytattam mérnöki karrierem 2018 februárjától. Ekkor már a gyártósorok optimalizálása, a folyamatok fejlesztése, a gyártósori gépek rendelkezésre állásának javítása voltak főbb feladataim. A hozzám dedikált gyártósorok a két fajta elektromos superchargert gyártották, ahol a különféle összeszerelési technológiák egész tárházával volt alkalmam megismerkedni. Kezdve a hot stamping (melegelnyomás), az automata csavarozás, a szivárgás teszten keresztül egészen a hard brazing és szelektív hullámforrasztás technológiákig.

Kb. 2019-től az akkori felettesem helyettesítésével bővült feladatköröm, majd 2020 februárjától felettesem pozíciójába kerültem, mint termelési folyamatok csoportvezető. Feladataim a folyamat- és teszt mérnök csapat vezetése, szoros együttműködés a minőségbiztosítási csoportvezetővel, illetve a termelés vezető helyettesítése és támogatása a gyártás zökkenőmentessége érdekében.

Tasner Zsolt

Tömpe László